Меѓународна работилница

Повик за учество на: Меѓународна работилница за Еко-активизам поддржан од вештачката интелигенција во Западен Балкан!

Дали сте поддржувачи на еко-активизам и сте заинтересирани да ја искористите моќта на вештачката интелигенција за да направите разлика? Дали сакате да бидете дел од нашата работилница?

Датум: 26 и 27 септември 2024 година

Локација: Прилеп, Северна Македонија

Оваа работилница ќе ги собере експертите, активистите, креаторите на политики и практичарите од Полска, Северна Македонија, Косово, Србија, Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина за да ги истражат иновативните решенија на вештачката интелигенција за еколошките предизвици во Западен Балкан.

Зошто да присуствувате?

– Можност да се вклучите во дискусии за апликацијата на вештачка интелигенција во еко-активизмот.

– Можност да се поврзете со истомисленици и организации посветени на еко-активизмот.

– Можност да учите од водечките експерти и практичари во областа.

– Можност за идна соработка.

Трошоците за патување и сместување ќе бидат целосно покриени од организаторот.

Проектот е поддржан од Централноевропската иницијатива – ЦЕИ.

Партнерска институција: Quantum AI Foundation од Полска. 

Како да аплицирате? Ве молиме пополнете го формуларот за апликација.

Не ја пропуштајте оваа можност да бидете дел од трансформативниот дијалог за еко-активизмот поддржан од вештачката интелигенција во Западен Балкан. Заедно, можеме да создадеме позитивни промени за нашата планета и идните генерации!

За повеќе информации, контактирајте на: centarinos@gmail.com.